Marsipaani

Marsipaania korkealaatuisiin kakuihin ja marsipanihahmoihin. Meiltä Tant Fondantilta löydät sekä pienempiä pakkauksia kauniissa väreissä että 500 g:n ruotsalaista kaulittavaa marsipaania, joka on suunniteltu kaulittavaksi kakun päällysteeksi. Valikoimastamme löydät klassisen valkoisen marsipanin lisäksi marsipania väreissä kuten sininen, musta, punainen ja keltainen.

24-26 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun tarvitset noin 500 g marsipaania. Muista kaulia tarpeeksi suuri levy peittämään kakku kunnolla ja jättämään leveä reunus alhaalle, jotta voit painaa pois kaikki rypyt ja kuplat. Voit sitten leikata reunuksen pois, kun kakku on tasainen ja siisti, ja sinulla on vähän marsipaania jäljellä koristeluun.

Väri

Storlek

Kaulittava marsipaani on helppo kaulita, joustava ja kimmoisa, ja se soveltuu erinomaisesti kakun päällysteeksi tarkoitetuksi täytekakkumassaksi. Marsipaania käytetään myös koristeiden ja hahmojen muotoilussa, kuten marsipanisikoja tai marsipaniruusuja. Esimerkkejä yleisistä marsipaanikakuista ovat prinsessakakku ja operaatiokakku. Marsipaani on yleinen myös hääkakuissa. Marsipaanin sisältämä manteli antaa sille herkullisen maun. Jos haluat itse värjätä marsipaanin, se onnistuu mainiosti. Suosittelemme käyttämään pastavärejä. Tiputa muutama tippa väriä marsipaaniin ja vaivaa hyvin, lisää väriä, kunnes saavutat halutun sävyn.

Marsipaani valmistetaan mantelista ja sokeriliemestä, jotka sekoitetaan sileäksi koostumukseksi. Riippuen siitä, mistä manteli tulee, maku ja koostumus vaihtelevat, ja sokerin määrä suhteessa manteliin vaikuttaa myös makuun, mikä tekee marsipaanin mausta erilaisen valmistajasta riippuen. Voit oppia lisää marsipaanista ja sokerimassasta usein kysytyistä kysymyksistämme.

Jotta onnistuisit kaulitsemaan ja saamaan kauniin marsipaanilukon, voit ripotella jauhoja leivontapöydälle, jotta marsipaani ei tartu kiinni. Yksi vinkki on käyttää kaulitusmattoja, joissa on myös tukiviivoja, jotka osoittavat, kuinka paljon sinun tulisi kaulita. Marsipaani on melko makeaa, joten sopivan kerroksen saamiseksi on hyvä yrittää kaulita se 2–3 millimetrin paksuiseksi. Yksi vinkki on rullata tårtlocket kaulimen päälle ennen sen asettamista kakkuun.

Tuote on lisätty ostoskoriisi