Prinsesstårta | Recept

prinsesstårta

Älskade prinsesstårta! Med ett mjukt lager av vaniljkräm, generöst med hallonsylt och fluffig grädde är denna skapelse svår att motstå. Inspireras av vårt recept för att baka en alldeles egen prinsesstårta. 

 

     

RECEPT TÅRTBOTTEN


DU BEHÖVER

  • 5 ägg
  • 4,5 dl strösocker
  • 2,25 dl kokande vatten
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 msk vaniljsocker
     

 

Gör så här:

  1. Starta ugnen på 175 grader, klä en form ca 22-24 cm i diameter med bakplåtspapper.

  1. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och poröst, minst fem minuter.

  1. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggblandningen.
  2. Tillsätt kokande vatten och rör försiktigt tills smeten blandats.

  1. Häll ned smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 35-45 minuter, tills den är helt genomgräddad. 

 

     

RECEPT PRINSESSTÅRTA


DU BEHÖVER

  • 200 g FunCakes mix för vaniljkräm
  • 5,5 dl vatten
  • 250 g hallonsylt
  • 6 dl grädde
  • Grön marsipan

 

BRA ATT HA

  • Smoother
  • Spatel
  • Roterande tårtfat
  • Kavlingsmattor
  • Fondantkavel
  • Tårtdelare

 

Tips! 

  • Använd en tårtdelare för att enkelt dela tårtbotten i lika stora delar 
  • För att få en stabil och fluffig grädde bör man använda sig av en 40% kylskåpskall grädde. Vispa på låg hastighet först och öka hastigheten eftersom, tänk på att inte vispa den för hårt. 
  • Kavlingsmattor i 2-pack underlättar mycket i arbetet med marsipanen. Den förhindrar att marsipanen fastnar i underlaget eller på kaveln, och man kan enkelt använda ena mattan för att lyfta hela marsipanlocket på tårtan när den ska täckas.

Gör så här

  1. Dela tårtbotten i tre delar med en tandad kniv eller tårtdelare.

  1. Bred ett tjockt lager sylt på det understa lagret
  2. Vispa ihop vaniljkrämen och fyll sedan tårtans andra lager med den.
  3. Vispa grädden fluffig. Lägg sedan en ordentlig klick på toppen av tårtan och arbeta grädden till en kupolform. Det behövs mer grädde än du tror!

  1. Kavla ut den gröna marsipanen tillräckligt stor för att täcka tårtan. Tänk på att det är enklare att få ett jämnt resultat ju större tårtlock du har att jobba med.

  1. Använd en smoother för att jämna till marsipanen. Skär av kanten när du är nöjd.
  2. Pudra tårtan med florsocker.

  1. Toppa med en marsipanros. Här hittar du en steg för steg-beskrivning för att modellera en egen ros.
  2. Klart!

Related products

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

Tuote on lisätty ostoskoriisi